Rotterdam

info@madebyjoost.nl

0618 197 594

Webshop

Glutenvrij

Home > Kennisbank > Glutenvrij

Glutenvrij is tegenwoordig een zeer populair onderwerp. Dit heeft niet altijd een positieve werking op producten en maaltijden die verkocht worden onder de noemer ‘glutenvrij’. Het is nog steeds erg belangrijk te weten wat het echt betekent en hoe je hier mee om moet gaan bij de bereiding van gerechten en producten.

Gluten kan omschreven worden als een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in bepaalde granen, dus niet in álle granen. Denk hierbij aan tarwe (waaronder spelt), rogge en gerst. Gluten zit dus niet in álle granen. Granen die van nature glutenvrij zijn, zijn bijvoorbeeld gierst, boekweit en mais. Gluten zit ook in producten die gemaakt zijn van deze granen. Voorbeelden zijn: Gebak, koekjes, brood, beschuit en pasta.

Ondanks dat niet iedereen ‘glutenvrij’ even nauw neemt zijn er toch steeds meer goede en gezonde glutenvrije producten verkrijgbaar. Goed nieuws voor mensen die de aandoening coeliakie hebben of glutensensitiviteit hebben. Wil je toch even zondigen dan is het goed te weten dat macarons geen gluten bevatten, ze zijn gemaakt van amandelmeel!

Onafhankelijk geverifieerd
93 beoordelingen
%d bloggers liken dit: