AMBACHTELIJK | HANDGEMAAKT | VERS BEREID | TOP KWALITEIT
Bezorging is al gratis vanaf € 45,00 Afhalen bestelling 6 dagen per week

Macaron

Home > Kennisbank > Macaron

De macaron; Hype of klassieker?

De macaron is een echte klassieker en inmiddels zijn ze 5 eeuwen oud! Je hoeft het internet er maar op na te slaan en je leest dat de macaron al ontstaan is in de 16e eeuw, om precies te zijn in 1581. Een Franse bruiloft stond op stapel; Anne de Joyeuse zou dat jaar in het huwelijksbootje stappen met Marguerite de Lorraine.

Niemand minder dan de Italiaanse Catharina de’ Medici introduceerde special voor het huwelijk een nieuw recept. Dit recept bestond uit ronde gebakjes/schuimpjes, gemaakt van fijngestampte amandelen, die macarone werden genoemd. Catharina was getrouwd met de Franse koning Hendrik II. Echter eeuwen later, in 1930 werden ze opnieuw geïntroduceerd door de fransman Pierre Desfontaines. Hij was de kleinzoon van Louis-Ernest Ladurée. Ladurée is heden ten dage wereldberoemd om zijn macarons. Mede door de film Marie Antoinette is deze faam ontstaan. Echt populair werden de macarons door de film Gossip Girl.

Pierre Desfontaines noemde ze macarons, die uit twee koekjes bestonden met daartussen een vulling. De macaron, zoals wij die nu kennen, was geboren. Ze worden gemaakt van amandelmeel, suiker, poedersuiker en eiwit. Eigenlijk zijn het geen koekjes maar schuimpjes. Onderdeel van deze delicatesse is een meringue, waar onder andere schuimpjes van gemaakt worden.

Voor mij geen hype maar een blijvertje! Deze klassieker is niet meer weg te denken en blijft elke keer een ware delicatesse! Proeven? Bestel ze direct in de webshop.

Onafhankelijk geverifieerd
87 beoordelingen